Tenis Sanatı - Tenis Ayak Hareketleri


Yavaş ve tembel ayak hareketleri tenis maçlarını kazanmanıza izin vermezken, uygun ve patlayıcı tenis ayak hareketleri iyi bir oyun çıkarmanızı sağlar. 

Düzgün tenis ayak hareketleri kortta daha fazla alanı kaplamanıza, ve bir sonraki topa hazırlanmanıza yardımcı olabilir.

Etkili tenis ayak hareketleri için methodlar ve teknikler nelerdir?


Bir çok oyuncu zayıf bir backhand yada vole vuruşuna sahip olsa da tenis kortunda oldukça iyi performans sergilerler, ancak tenis ayak hareketlerinin eksikliği daha yüksek seviyelerde tenis oynamayı neredeyse imkansız kılar. Hızlı olmasanız bile, doğru tenis ayak hareketleriyle sadece zor vuruşlara yetişmeyi bırakın, uygun pozisyonu alıp mümkün olan en iyi vuruşu yapmanıza sağlar.

Temel Tenis Ayak Hareketleri

Temel ayak hareketlerinin başında split step yani ayakları ayırma gelir. Bu hareketi en basit şekliyle şöyle tarif edebiliriz: Rakip top’a vurmadan biraz önce hafif sıçrayarak ayakları açarak  parmak uçlarında yapacağınız vuruşa çabucak hazırlanmaktır.

Split step hareketini yaparken dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise, sıçradıktan sonra ayakları omuz genişliğinde açmaya özen göstermektir.

Bütün ayak hareketlerinde unutulmaması gereken diğer bir önemli nokta ise, daha ayaklarınızın uç kısımlarında hareket etmektir.

Tenis’te Etkili Hareket Etmek


Etkili tenis ayak hareketleri, hızlı ve uzun adımları değil, daha çok kısa ve çabuk kısa adımları içerir. Kısa adımlar atarak, topun geliş yönüne göre kendinizi ayarlayarak, pozisyon almanızı kolaylaştırırken düzgün ve dengeli vuruşlar yapmanızı sağlar.


Tenis Ayak Hareketlerini Geliştirmek

Koşmak vücudun dayanıklılığını artırırken, sprint koşuları hız için geçerlidir. Tenis antrenmanları sırasında farklı yönlere sprint koşuları yapmaya çalışın. 15 saniye oyunca sprint yaparken, 15 saniye dinlenin ve bu çalışmayı en az 5 defa tekrarlayın. Tenis maçları düşünüldüğünde bu çalışmanın ne kadar gerekli olduğu açıktır.

Tenis ayak hareketlerini geliştirmenin en iyi yollarından biri kortta öylesine vuruşlar yaparken, parmak uçlarında devamlı hareket etmeye çalışmaktır. Böylece zamanla maç esnasında ayak hareketlerini kendiliğinden yapmaya başlayacaksınız.



Profesyonel Tenis Oyuncularının Ayak Hareketleri


Son olarak, profesyonel oyuncuların vuruşlar sırasında, öncesinde ve sonrasında yaptıkları ayak hareketlerini izleyin. Siz de dikkat edeceksiniz ki profesyonel oyuncular hiçbir zaman topuklarına basarak, rakiplerinin servislerini ve vuruşlarını beklememektedirler.

Doğru ayak hareketleri, ayaklarınnızın uç bölümüne doğru sıçrayarak, tahmin gücünüzü destekler ve böylece rakip top’a vurduğu anda hemen hareket ederek top’a daha erken ulaşırsınız. Profesyonel tenis oyuncuları bir vuruş yaptıktan sonra hareket etmeye devam ederler.

Görüşmek üzere,


Halil Öztürk yazar tenissanati.com

www.tenissanati.com

60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.




0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics