Tenis Sanatı - Daha İyi Servis Atmanızı Sağlayacak 8 Öneri


Tenis Servisinizi Geliştirecek 8 Basit  Öneri: Hiçbir Ders’e Gerek duymadan


Ana İvanovic - Tenis Servis (Tenis Sanatı)
www.tenissanati.com


Neden iyi bir servise sahip olmalısınız?

Daha önce bu sözü duydunuz mu bilmem “sert ve tutarlı bir servis sizi tiebreak’e kadar götürür.”

Birazdan bahsedeceğim 8 basit öneriyle gerçekten servis atışınız düzelecek ve böylece maçlarda kendinizi daha güvende hissedeceksiniz.

TENİS SANATI - Önerİ 1:


Bir Servis Ritüeline Sahip Olmak: Sakin Kalmanızı ve Odaklanmanızı Kolaylaştırır.

Her tenis servisi atışından önce, sakinleşmek, vücudunuzdaki tansiyonu azaltmak ve bir sonraki servisinize odaklanmak için her seferinde aynı hareketleri tekrarlamak yani bir servis atma ritüeline sahip olmanız gereklidir. Eğer bir servis atmaya hazırlık ritüeliniz yoksa, şunu bir deneyin – dip çizgide yerinizi aldıktan sonra topu 3 kez sektirin, servisi nereye atacağınıza karar verin, derin bir nefes alın ve servisinizi atın.

TENİS SANATI - Önerİ 2:


Continental Tutuş Şeklİnİ Kullanın

Etkili servis atmak için profesyonel oyuncuların da tercih ettiği continental (Çekiç tutar gibi) (Tenis Sanatı E-kitabından bu konu ve çok daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.) tutuşu öğrenmeniz gerekmektedir. Kısacası, continental tutuş şekli; çekiç tutar gibi raketi tutmak olarak tanımlanabilir. İlk başlarda garip gelecektir ama servis atışınızdaki pronasyonu , hızı ve falsoyu elde etmeniz için en iyi tutuş şeklidir.

TENİS SANATI - ÖNERİ 3:


HEDEFİNİ BELİRLE

Servisinizi etkili bir yere atmayı başarırsanız, sayıları kontrol etmenizi ve daha fazla sayı kazanmanıza yardımcı olur. Öyleyse, daha topu havaya atmadan önce aklınızda bir hedef belirlemelisiniz.

TENİS SANATI - ÖNERİ 4:

İYİ BİR HAVAYA ATIŞTA VURUŞUNU YAP

Topu yukarı fırlatma hareketi aslında servisinizin içeri girmesini sağlayacak en önemli harekettir. Art arda topu yukarı atarak, düz ve bir adım kadar sahanın içine düşen etkili servisler atmanızı sağlayacak servisler yapmanızı kolaylaştırır.

TENİS SANATI - ÖNERİ 5:

Tenis Sanatı E-Kitabı
www.tenissanati.com

İLK SERVİSİNİZİ SERT VE İÇERİ ATMAYA ÇALIŞIN

İki servis hakkınız var ve ilkini gerçekten sert atabilirsiniz. Tereddüt etmeyin ve sadece topa vurun.

TENİS SANATI - ÖNERİ 6:


GERÇEKTEN İYİ BİR İKİNCİ SERVİSİNİZ OLSUN.

Gerçekten iyi bir ikinci serviste top yumuşacık giderek sayıyı başlatmaz. Gerçek bir ikinci servis hem içeri düşer hem de ek bir şeylere sahiptir. Genellikle bu ek şey “falso”’dur. Falso, servisinizin yükselmesini ve/veya topun yere değince, dönerek bir tarafa gitmesine neden olur.  Çoğu oyuncu falsolu, kavisli servislerden, düz servislerden daha fazla çekinir. Bu yüzden, ikinci servisinizi geliştirmenizi öneririm.

TENİS SANATI - ÖNERİ 7:


SERVİSLERİNİZİ ÇEŞİTLENDİRİN

Sürekli olarak aynı tür servis atmayın. Atacağınız tenis servis türünü değiştirerek, rakibinizin hangi servisinizi atacağınız konusunda tahmin yürütmesini ve kafasının karışmasını sağlayın. Güçlü bir servis gerçekten ürkütücü olabilir ancak, zayıf ve rakibin alışık olmadığı bir servis de cılız bir vuruşa sebep olabilir. Ve servis kutusunun içinde oradan oraya dolaşan bir tenis servis’i, rakibin servis karşılama vuruşunda sakin kalmasını zorlaştırır.

TENİS SANATI - ÖNERİ 8:


İKİNCİ SERVİSİNİZİ ATIN

Bazı günler herkes gibi sizin de birinci servisleriniz düzgün olmayabilir, böyle zamanlarda ikinci servisinizi birinci servisiniz yerine kullanarak, servislerinizin içeri düşmesini sağlayın. Bu şekilde giderek maça ısınacak ve siz farkında olmadan tekrar kendinize olan gerekli güveniniz gelerek, ilk servislerinizi atmaya başlayacaksınız.

Görüşmek dileğiyle,

Halil Öztürk - Tenis Sanatı E-Kitabının Yazarı
www.tenissanati.com

tenissanati banner


0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics