Tenis Sanatı - Profesyoneller Tenis Sporunda Kariyerlerine Nereden Başlar?


Eğer profesyonel tenis kariyerine başlamayı düşünüyorsanız, bu yazıyı mutlaka okumalısınız!



.
Nasıl profesyonel olunacağı hakkında araştırmalar yaparken bulduğum bilgileri siz Tenis Sanatı okurlarıyla paylaşmak istedim. Peki bir profesyonel hangi aşamalardan geçiyor:

İlk olarak, her profesyonel tenisçinin her hangi bir ITF turnuvasında (küçüklerde yada yetişkinlerde) 1 puan alması gerekmektedir.

ITF’le Tanışma: bütün profesyonel tenisçilerin başladığı yer.

Profesyonel olarak tenis sporu ile ilgilenmeyi düşünen tenisçilerin yapması gerekenin bir ITF turnuvasına katılmak olduğunu makalemin başında belirtmiştim. Peki bu turnuvalardan birine katılınca profesyonel mi olmuş oluyorsunuz? Tabiki hayır. Profesyonel olabilmek için 1 puan almanız gerektiğini de yine başta belirtmiştim. Peki bu değerli 1 puanı almanız için geçmeniz gereken süreç nedir?
1. Şu anda düzenlenen 220’i aşkın ITF turnuvası düzenlenmektedir.
2.  Her hangi bir katılım ücreti yoktur.
3.  Genellikle sadece son 8’e kalan tenisçiler ödüle hak kazanmaktadır.
4. 1 Puanı almak için en az son 32'ye kalmak şarttır. (Yani art arta 3 yada 4 maç kazanmalısınız.)
5. Ödüller 10.000 ile 15.000$ Amerikan Doları arasındadır ve son 64'e kalan tenisçi arasında dağıtılmaktadır.

Kimler katılabilir?  

Çeşitli yaş gruplarından tenis sporuyla ilgilenen kendine güvenen herkes bu turnuvalara katılabilir.

Ne kadar para harcamak gerekmektedir?

Çoğunlukla sponsoru bulunmayan bu tenisçilerin, seyahat, konaklama ve yiyecek gibi harcamalarını kendileri karşılamak zorundadır. ITF turnuvalarına katılan çoğu tenisçi, harcamalarını azaltmak için takım halinde seyahat etmeyi tercih etmektedirler. Bu tenisçilerin ne bir koçu ne bir fizyoterapisti hatta nede bir aile üyesi yanlarındadır. Çünkü, ancak kendi harcamalarına yetecek paraları vardır.

Para kazanmak mümkün müdür?   

Bu turnuvalardan gerçekten büyük paralar kazanmak mümkün değildir. Verilen ortalama 10.000 ile 15.000$ Dolar ödülün sadece %80’i tekler arasında katılanlar arasında ve kalan %20’si çiftler arasında dağıtılmaktadır. 64 oyuncunun bulunduğu ve ilk raund’a kalmak için en az 3 zorlu maç yaptıktan sonra bile puan elde edilmez ancak, 150$ yani bir günlük harcamaya hak kazanılmaktadır ki turnuvanın neredeyse 1 hafta kadar sürdüğünü ve her hangi bir sponsoru yada geliri olmayan tenisçiler için çok sıkıntılar yaratacak bir süreçtir.


Katılan tenisçiler ne kadar iyi?

Oldukça iyi tenisçiler var. Şunu belirtmek isterim ki bu turnuvaya katılan oyuncular inanılmaz yetenekli, fit ve turnuvadaki herkes kadar çok çalışıyorlar.  1900. sırada bulunan bir tenisçinin oyunu hiçbir gelişmekte olan tenisçiyle karşılaştırılamayacak kadar ileri seviyededir. Öyle ki, bu oyuncuyu alıştırma yaparken izleseniz bir Grand Slam’de iyi sonuçlar alacağı düşüncesine kapılırsınız.

Size tavsiyem fırsat buldukça ülkemizde yapılan bu tür turnuvaları izlemeye gitmeniz ve bu oyuncuları izlemeniz onlarla konuşmanız. Bu şekilde hem onları motive etmiş hem de kendinizi o ortama ve seviyeye hazırlayacak bilgiler edinmiş olursunuz.

Görüşmek dileğiyle,

Halil Öztürk



Ücretsiz E-posta Abonesi Ol Ve 29TL. Değerinde Ücretsiz Online Eğitim Serisi Ve Tenis Hakkında En Güncel Bilgiler Anında Ve Ücretsiz Olarak E-posta'na Gelsin!



Facebook       Twitter      Pinterest 

0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics