Tenis Sanatı - Tenis Oynamak: Güçlü Yönleriniz Neler?


Tenisinizi geliştirmenin en hızlı yollarından biri tenis stratejisi hakkındaki bilginizi artırmaktır. Maç stratejileriyle ilgili bir çok bileşen olmasına rağmen, en hızlı şekilde daha iyi tenis oynamak için odaklanmanız gereken bir çok eleman vardır. İşte onlardan belki de en önemlisi...



Tenis Sanatı - Güçlü Yönleriniz Nelerdir?

Güçlü yönlerinizi bilmeniz önemlidir. Güçlü yönler oyuncudan oyuncuya değişiklik gösterir. Mesela, tenis forehand topspin, sert ve düz (flat) tenis servis ya iyi bir  lob atışa sahip olabileceğiniz gibi güçlü yönleriniz kondisyonunuz ve oyun anlayışınız olabilir.

Bu konuyla ilgili arkadaşlarınızdan, bir tenis eğitmeninden ve hatta rakibinizden doğru ve tarafsız bilgiler elde edebilirsiniz. Onlara hangi yönlerinizi güçlü bulduklarını sorarsanız böylece kendi oyununuzu inceleme ve geliştirme imkanınız olur. Bazen karşılaşacağınız cevaplar oldukça şaşırtıcı olabilir. Çünkü, sizin güçlü olarak gördüğünüz yönleriniz aslında rakipleriniz tarafından zayıflık olarak nitelendirilebilir. Böylece, görürsünüz ki severek yapmaya çabaladığınız tenis vuruşları gerçekten oyununuzu kötü yönde etkileyen zayıflıklarınızdır.

Güçlü ve zayıf yönlerinizi öğrenmek için sorabileceğiniz bazı sorular:

- Backhand vuruşum forehand’imden daha mı iyi?
- Baseline’dan tutarlı vuruşlar yapmak benim güçlü yönüm mü?
-Spinli servisimi karşılamak, düz (flat) servisimi karşılamaktan daha mı kolay yada zor?
- File önüne geldiğimde baskı yaratabiliyor muyum?
- Dip çizgide bana karşı oynamak daha mı zor?


Böylece artık güçlü yönlerinizi keşfetmiş oldunuz ve güçlü vuruşlarınızı mümkün olduğunca daha fazla yapmaya çalışabilirsiniz. Bir oyun planı oluşturarak güvendiğiniz vuruşlarınızı kullanmanızı daha da kolaylaştıracaktır.

Görüşmek dileğiyle,

Halil Öztürk
www.tenissanati.com


tenissanati banner


0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics