Tenis Sanatı – Tenis Stratejileri Ve Tenis Taktikleri 10 İpucu 1. Bölüm


David Ferrer - Forehand
www.tenissanati.com

Tenis teknikleri ve kondisyonun yanı sıra zihinsel oyun tenis sporunda çok önemli bir yer tutar. İşte ısınma sürecinden maç sayısına kadar bir sonraki rakibinizle karşılaştığınızda uygulayabileceğiniz 10 ipucu:

İpucu #1:

Isınmaya başladığınızda ilk ihtiyacınız olan hava ve çevre şartlarına ve o günkü form durumunuza uyum sağlamaktır. Gerçekçi bir yaklaşımla şunu söylemeliyim ki her gün aynı şekilde kendinizi çok iyi hissetmeniz mümkün değildir.

İpucu #2:

Maç başladığı andan itibaren rakibinizin oyun şekline uyum sağlamanız gerekmektedir. Çoğu oyuncu ısınma sırasında olduğundan daha farklı hızda oynamaktadır.

Maçın ilk dakikasında bu vuruşlara alışamadığınız için endişelenmeyin. Beyniniz bilgileri toplama aşamasındadır.

Sadece topu izleyerek neler olduğuna: geç mi kalıyorsunuz, yada çok uzakta veya top çok mu yükseğe çıkıyor? Odaklanın. Ardından yavaş yavaş uyum sağlayacak yollar aramaya bakın. Kendinizi buna da fazla zorlamayın, oyununuz eğer sakin kalırsanız kendiliğinden uyum sağlayacaktır.


Tenis Sanatı E-Kitabı
www.tenissanati.com

İpucu #3:

Tenis’te puanın nasıl oynanacağını belirleyen en önemli vuruşlar tenis servis ve servis karşılama yani return’dür. Eğer çok zayıf bir servisiniz ve return’ünüz varsa, bütün puan boyunca defans yapmak zorunda kalırsınız.

Bütün gücünüzle servis atın demiyorum. Doğru tenis taktiklerinden biri olarak, adım adım gücü arttırarak tutarlı bir biçimde servis oyununuzu kendiniz için kolaylaştırın.

Aynı şekilde returnlerde de ilk servisleri sadece karşı kortun ortasına ve derine çevirmeye çalışın ve ikinci servisleri karşılarken de rakibi koşturabileceğiniz yerlere servisi çevirmeye çalışmak, uygulayabileceğiniz en iyi tenis stratejilerinin başında gelmektedir.

İpucu #4:

Tenis oynamak genellikle dip çizgiye groundstroke vuruşları yani tenis forehand ve tenis backhand vuruşları üzerine kuruludur. Maça başladığınızda bu vuruşları bulmanız gerekir. Çapraza uzun atışlarınızı filenin 5-10 santim üzerinde yaparak başlayın ve yan ve arka çizgilerin 3-4 adım içine atmaya odaklanın.


İyi bir uzaklık yakaladığınızda çapraza ve paralele kısa toplar atarak rakibi koşmaya zorlayabilirsiniz.

İpucu #5:

Aynı prensip vole ve baş üstünden yapılan smaç vuruşları içinde geçerlidir. İlk vole yada smaç vuruşunu yapmanız 10 dakika hatta 20 dakikayı bile bulabilir, bu yüzden çok fazla mükemmel bir vuruş beklemeyin ve hayal kırıklığına uğramayın.

Aslında, çok fazla file önünde oynuyorsanız siz de fark etmişsinizdir: vole vuruşları için hissiyatı ve zamanlamanızı geliştirmeniz gerekir. İlk başlarda oldukça kötü vole yada smaçlar vurabilirsiniz. Bu sizin cesaretinizi kırmasın.

File önüne gelerek, rakibinize ondan korkmadığınızı gösterirsiniz. Maçın sonuna doğru müthiş voleler ve smaçlar vurduğunuzu bir hayal edin.

Makalenin devamını okumak için >> Tenis Stratejileri Ve Tenis Taktikleri 10 İpucu 2. Bölüm

Görüşmek üzere,

Halil Öztürk


tenissanati banner


0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics