Tenis Sanatı - İkinci Tenis Servisinizi Geliştirmenin 3 Yolu



İkinci tenis servisiniz oyununuzun dostu mu düşmanı mı? Cılız bir ikinci bir servise sahip olmak büyük bir dezavantajdır.

İlk servisinizi içeri atma oranınızı da etkilemesinin yanı sıra zayıf ikinci bir servise rakibinizin atak yaparak kolay sayı kazanması çok can sıkıcı bir durumdur.

İkinci servisinizi kullanırken, sayıyı hemen kazanacağınızı düşünmek yerine oyunu başlatma vuruşu olarak düşünmeyi deneyin.

İyi bir ikinci tenis servisine sahip olmanız, rakibin üzerinde derhal baskı kurarak, rakibin atak yapmasını zorlaştırır.

Gerçekten etkili bir ikinci servisi geliştirmenin 3 yolu vardır.  Falso, atılan yer ve hız. Bu 3’ünden 2’sine sahip olmanız iyi bir ikinci servis için yeterli olacaktır.

Falso:

4 tip falso vardır. Düz yada arka, kesme, topspin ve kick servis. Çeşitli servislere sahip olmak rakibinizi tedirgin ederek, hangi servisi atacağınızı tahmin etmesine neden olur.

Kesme olarak adlandırılan servis türünü kullanırken oldukça dikkatli olmanız gerekir, iyi bir kesme servis rakibi kort dışına çıkartarak size açık alan bırakır ve kolayca sayıyı almanızı sağlar.

Benim tavsiyem daha fazla topspin ve kick servis kullanmanız yönünde, çünkü iyi bir topspin servis rakibinizin üzerine giderek bocalamasına neden olur.

Kick servisler ise, daha yükseğe ve yön değiştiren servislerdir. Rakip top yukarı sektiği için kick servisi geride karşılamak zorunda kalacağından bir sonraki vuruşa hazırlanmanız için oldukça fazla zamanınız olacak ve rakibin winner yapmasını zorlaştıracaktır.

Servisi Attığınız Yer:

Bir çok oyuncu ikinci servisi kullanırken sadece servisi içeri atmayı düşünür ve tam da rakibin istediği gibi ortaya yumuşak bir vuruşla servisi kullanır. İkinci servise yön vererek, servis kutusunun istediğiniz yerine atmak büyük avantaj sağlar. Eğer bunu başara biliyorsanız servisi rakibin daha zayıf tarafına atabilirsiniz. Eğer bir de falsolu bir vuruşla ikinci servisinizi istediğiniz yere atabilirseniz, rakibinizi oldukça baskı atına alabilirsiniz.

Rakibin zayıf yönünü bulmak için servisi farklı yerlere kullanmaya çalışın.

Eğer rakibiniz hareket etmekte ağır kalıyorsa, dışa doğru falsolu bir atış yapmak çok işe yarar. Bir kova top alın ve ikinci servisiniz üzerinde alıştırma yapmaya başlayın. Rakibin güçlü forehand’i yerine bakchand’ine etkili servisler kullanmaya başladığınızda kendinize çok teşekkür edeceksiniz.



Hız:

Hız konusunu sona bıraktım. Çünkü, hız belki de bu üç yoldan en az önemli olanıdır. Hız işe tabiî ki çok yarar şüphesiz ki, ancak Pete Sampras yada Andy Roddick değilseniz, çoğu oyuncu hızlı bir ikinci servise sahip değildir.

İkinci servisinizi hızlandırmanız rakibin acele ederek kolay sayılar kazanmanıza yardımcı olur. Diğer yandan ikinci servise çok fazla yüklenmek size sorun çıkarabilir onun içinde hızlı atmayı düşünmek yerine, daha fazla falsolu ve istediğiniz yere servislerinizi kullanmaya özen gösterirseniz hız da bunları takip ederek zamanla kendiliğinden oluşacaktır. İkinci servisinize güvendikçe, raketi daha süratli savurmayı deneyin.

İlgili Yazı: Tenis Servisi Sırasında Yapılan 3 Genel Hata

Bundan birkaç sene önce tanıştığım çok eski bir profesyonel oyuncu bana “İkinci servisinde, ilkinde olduğu gibi raketi aynı süratle ve güçle savur. Sadece tamamen falso vermeyi dene!” diye tavsiyede bulunmuştu. Bu tavsiyeye uydum, en azından %90’ına.  İkinci servislerimde birinci servisimde harcadığım gücün %90’ını harcıyorum ama tamamen falsolu vurmaya çalışıyorum. Topspin ve kick servisler oldukça güvenli vuruşlardır. Topspin yada diğer değişle falso elde etmeye başladıktan sonra topu istediğiniz yere atmaya çalışın. Ardından da atışınıza hız ekleyin.

Güvenilir bir ikinci servis geliştirmek oyununuzu derinlemesine geliştirecektir. İyi bir ikinci servis rakibinizin zayıf tarafıyla vuruş yapmasına yol açacak yada kortu açarak kolayca sayı almanızı sağlayacaktır. İkinci servisiniz üzerine maç dışında üzerinizde baskı olmadan çalışın. Kendinize çeşitli hedefler yada amaçlar belirleyin. İkinci servisiniz üzerinde çalışmak tenis kortunda işlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Görüşmek üzere,

Halil Öztürk



Ücretsiz e-Posta Abonem Ol Ve 29TL Değerinde "Online Eğitim Serisi" Ve Özel İpuçları Ücretsiz e-Postana Gelsin

0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics