Tenis Sanatı - Tenis Servisi Ve Doğru Top Atışı İçin 3 Tavsiye



Tenis sporunda etkili bir tenis servisi atabilmek için çok önemli fakat üzerinde pek durulmayan bir konudur, topu yukarı ve  istikrarlı olarak aynı noktaya atabilmeye çalışmak.

Bir çok oyuncu servisi atarken hızlı vurmaya odaklanır. Ancak, topu yanlış yere atmalarından dolayı çok fazla çift hata yaparlar.


Topu yukarı atmak tamamen otomatik yani rahat bir biçimde üzerinde düşünülmeden yapılana dek ısrarla çalışılmalıdır.

İstenilen rahatlığı ve istikrarı elde etmek için yapılması gerekenleri 3 başlık altında açıklamaya çalışacağım.

Tenis Servis Önerisi - TOPU ATIŞ YÜKSEKLİĞİ


Topu çok fazla yukarı yada aşağıya atmayınız. Aşırı yukarı atmak zamanlamayı ayarlayamamanıza sebep olabilir.

Çok fazla aşağıya atmak ise, raketi savurmanıza zaman bırakmayacağından ya dengesiz yada güçsüz tenis servisi kullanmanıza yol açar.

Topu yukarı atacağınız nokta öyle bir yer olmalıdır ki, ne uzanamayacağınız kadar yukarıda ne de çok fazla aşağıda olmamalıdır.


İdeal vuruş noktası herkese göre değişim gösterir. Bu nokta boy uzunluğunuz ve ne kadar sıçramak istemenizle yakından ilişkilidir. Topu vuracağınız pik noktasını bulmak ve istikrarlı olarak topu o noktaya atmak için sıkılmadan alıştırma yapmaktır.

Tenis Servis Önerisi - GÖZ TEMASI


Topu yukarı atarken, topa vuruş anında ve hatta vurduktan belli bir süre toptan gözlerinizi ayırmamaya özen gösterin. Gözlerinizi çok erken toptan ayırarak korta doğru başınızı çevirmeniz,  başınızın çok erken aşağı düşmesine ve böylece servisinizin dışarı yada filede kalmasına sebep olacaktır.


Özellikle ikinci tenis servisinizi kullanırken daha gergin olursunuz bu anlarda topu gözünüzden kaçırmanız daha büyük bir ihtimal olduğundan gözünüzü toptan ayırmamaya daha da dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Tenis Servis Önerisi - GİZLEME


Farklı servis türlerini kullanmak için topu farklı yerlere atmak önerilebilir. Ama çeşitli servislerin doğasını yada diğer bir değişle pratiğini kaptığınızda topu farklı yerlere atmadan da farklı servis atışlarını yapabileceğinizi zamanla görürsünüz.

Topu aynı yere atarak farklı servis vuruşları yapmayı başarırsanız, rakibinizin ne tür servis atacağınızı tahmin etmesini önleyerek, servislerinizin daha da etkili olmasını sağlayabilirsiniz.

Tenis servis kullanacağınız yön için de aynı teori geçerlidir. Eğer daha servis atışınızı yapmadan rakibinize servisi ne yöne kullanacağınızı vücut hareketleriniz ile belli ederseniz, rakibinizin işini kolaylaştırmış olursunuz.

Tenis servis alıştırması yaparken bu üç öneriyi göz önünde bulundurun ve çalışmalarınız da bunlara da dikkat etmeye çalışın. Göreceksiniz ki çok kısa sürede daha etkili servislere sahip olmuş olacaksınız.

Tenis kortunda bol şanslar dilerim,

Halil Öztürk
Not: 60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.





0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics