Tenis Sanatı - Tenis Servisinizi Geliştirmek İçin En İyi Alıştırma


Sıklıkla tenis servis alıştırmaları antrenmanların  bitişine bırakılır. Yorgunluk yüzünden konsantrasyon da bozularak, bir türlü istenilen sonuçlar elde edilemez.


Servisinizi geliştirmek için – özellikle de ikinci servisinizi- antrenmanlara başlamadan yada haftada en az bir antrenmanı servis’e ayırmanızı tavsiye ederim.

Benim favori tenis servis alıştırmam (drill) her oyuncu toplam 30 sayı yapana kadar servis atmaktır. Ancak, o
kadar kolay görünmesine aldanmayın çünkü her oyunda tek servis hakkına sahip oluyorsunuz. (Bu ve bunun gibi bir çok alıştırmadan oluşan 41 Etkili Tenis Alıştırması e-Kitabı hakkında ayrıntılı bilgi için >>> Burayı Tıklayın)

Böylece, harika bir dayanıklılık elde etmiş olacak ve ayrıca, ikinci servislerinizde de oyunu nasıl kazanacağınızı öğreneceksiniz. Eğer ikinci servisiniz iyi olursa, ilk servislerde daha rahat sayılar alırsınız.

İstatistiklere göz attığımızda profesyonel oyuncular ikinci servislerinde oyunu kazanma yüzdesi %50’nin üzerindedir. Bu yönden baktığımızda iki eşit oyuncunun maçında ikinci servisi iyi olan maçı büyük ihtimalle alacaktır.

İlgili MakaleTenis Servisi Ve Doğru Top Atışı İçin 3 Tavsiye

Gelişmekte olan oyunculara baktığımızda çift hata oranları çok yüksek ve servis oldukça istikrarsızdır.

Yukarıda bahsettiğim alıştırma üzerinde ustalaştıktan sonra yapabileceğiniz ikinci bir favori alıştırma da tüm seti oynamak yani bir oyuncu iki servis atarken, diğer oyuncunun sadece tek servis hakkı olacak şekilde maç yapmaktır.

En önemli tenis vuruşlarından biri olan tenis servis üzerine düzenli olarak çalışarak, daha fazla maç kazanmanız kolaylaşacaktır.

Görüşmek üzere,

Halil Öztürk
www.tenissanati.com
Not: 60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.





0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics