Tenis Sanatı - Serena Williams Tenis Maçlarında İçtiği Sihirli İksir

Merhaba,
Serena Williams İstanbul Cup Tenis Turnuvasıİstanbul Cup 2013'da oldukça güzel tenis maçları izledik. Zaten tersi olması da pek mümkün değil, söz konusu dünyanın şu anda en iyi 8 bayan tenisçisinin oynadığı maçlarda... (Ahh bir de Sharapova olsaydı diye de iç çekmedim değil.)
Beslenmeyle ilgili makalelerimde de görmüşsünüzdür.. Madem spor yapıyoruz, ona uygun ve yararlı yiyecek ve içecekler tüketmemiz gerektiğini her fırsatta vurguluyorum..
Şimdi hep beraber. bir sporcunun su kaybını en hızlı şekilde nasıl telafi edeceği konusunda kendimde bizzat hazırladığım tamamen ev yapımı ve oldukça kolay bir içecek hazırlayacağız.
Öncelikle, Serena Williams tenis maçlarında bol miktarda bu karışımdan tüketmektedir. Bahsedeceğim içeceğin yapımı da oldukça basit..
Hazır mısınız?
  • Yarım su bardağı taze sıkılmış yada marketten aldığımız pastörize portakal suyu
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı taze sıkılmış limon suyu
  • Yarım çay kaşığından biraz az bir miktar tuz.
Portakal, su, limon suyu ve tuzu bir şişeye yada sürahiye atarak karıştırıyorsunuz ve buzdolabında biraz bekletiyorsunuz. Zaten kullandığınız malzeme soğuksa bekletmeye gerek yok.

İlgili Makale: Tenis Sporu Ve Beslenme: Karbonitratlar
Kadınlar tenisinde 1 numara olan Serena Williams tenis maçlarında içtiği bu karışım, çabuk terleme ile kaybedilen sıvıların yerine geçer ve karbonhidrat desteği sağlar. İzotonik içecekler orta ve uzun mesafe koşucuları ve daha bir çok sporcunun tercihidir. Glikoz vücudun tercih ettiği enerji kaynağıdır. Bu yüzden içeriğinde %6-8 oranında karbonhidrat bulunan izotonik içecekler enerji kaybınızı dengeler ve kaybedilen suyun tekrar kazanılmasını sağlar.

Elbette Serena Williams tenis maçlarını sadece bu izotonik içecekle kazanmıyor. Tenis; teknik, taktik, zihinsel ve fiziksel yönden komple bir spor ve bir oyun bu konularda kendinizi geliştirmeniz için hazırladığım eTenis Setini mutlaka edinmenizde fayda var. eTenis Seti hakkında detaylı bilgi almak buraya tıklayın.
Bol bol ve sağlıklı tenis oynamanız dileğiyle,
Halil Öztürk, TenisSanati.com Kurucu ve Yazarı


Tenis Sanatı Yazarı Halil Öztürk

Halil Öztürk yazar tenissanati.com
60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak için aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.








0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics