Tenis Sanati - Tenis Servisi Nereye Kullanmalisiniz?

İster tekler isterse çiftler tenisinde olsun tenis servis atabileceğiniz üç etkili nokta bulunmaktadır.


Yüzlerce Roger Federer Tenis Oynasa


Bu üç noktadan nereye servisinizi kullanabileceğinizi rakibinizin zayıf ve güçlü yönlerine göre belirlemeniz gerekirken aynı zamanda da rakibi şaşırtmak için sık olmasa da servisi attığınız yönü değiştirmenizde fayda vardır. 

Böylece, sürekli olarak rakibinizi, nereye tenis servis kullanacağınızı tahmin etmek için zorlamış olursunuz.

Aynı noktaya servis atmak oldukça yanlış bir seçenektir. Zamanla rakip, servisinize alışır . Tam alıştığı anda bunu avantajınıza çevirmek için tenis servisinizi atacağınız noktayı değiştirmeniz, size büyük avantaj sağlar.

Tenis servis kutusunda servislerinizi kullanabileceğiniz yeri üçe ayırmıştım. Bunları sırasıyla, geniş açılı, ortaya yani rakibin üzerine ve T noktasına diye adlandırabiliriz.


1. GENİŞ AÇILI (DIŞ ÇİZGİYE) TENİS SERVİS


Dış çizgiye geniş açılı servisin avantajları yanı sıra dezavantajları da vardır. En önemli avantajı rakibi kort dışına iterek kendinize bir sonraki vuruş için çok geniş bir alan bulmanızdır. 

Dezavantajı ise, etkili şekilde vuramaz yada rakibiniz açılı tenis vuruşları yapabiliyorsa kısa ve açılı bir vuruşla çok fazla canınızı sıkabilir.

Ayrıca, diğer bir dezavantajı da geniş açılı tenis servis kullanıldığında filenin yüksekliğinin çok daha yükseldiğini ve böylece  hata yapma olasılığının arttığını bilmenizde fayda vardır.


2. T NOKTASINA TENİS SERVİS


T noktasına servis atarak rakibinizin açılı vuruşlar yapmasını engellemiş olursunuz.
Bu tür servislerin genellikle size doğru yani kortun ortasına düşeceğini beklemenizde fayda var.

Servis vole oyunu için en ideal nokta yine T noktasıdır ki filenin en düşük ve topa vurulan mesafeyle topun düştüğü mesafenin çok kısa olması size büyük avantaj sağlar. Böylece, çabucak servis oyununuzu kazanma şansı elde edebilirsiniz.

Dezavantajınız yok denecek kadar azdır eğer bu bölgeye servislerinizi kullanabiliyorsanız. Bu dezavantaj topu atacak geniş bir alana sahip olmamanız ve daha zor açılar bulmanız gerekmediğidir.

3. RAKİBİN ÜZERİNE VÜCUDA DOĞRU TENİS SERVİS


İyi atıldığında rakibin vücuduna doğru gelen servisler gerçekten çok etkili olabilir. Çünkü, bu tür bir servis atışı rakibinizin öne topa doğru hareket ederek sert bir vuruş yapmasını engellemektedir.

Bu tür bir servisin avantajı yukarıda da belirttiğim gibi rakibin sert vurmasına engel olarak, size zayıf bir vuruşla karşılık vermesini ve sayının kontrolünü size vermesini sağlar.

Peki topu tam hangi noktalara atmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Şimdi sizinle çok basit bir ipucunu paylaşmak istiyorum. Tenis kortuna gittiğinizde servis atacağınız tarafa doğru kolunuzu uzatın avucunuz aşağıyı gösterecek biçimde elinizi açın şimdi servisi atacağınız en iyi noktaları öğreniyorsunuz. 

Bu noktalar kısaca, işaret ve yüzük parmağınızın dışında kalan bölgelerdir. Tam bu noktalara olmasa da topları yakın yerlere atmayı denemeniz yeterli olacaktır. İlk denemenizde zorlanabilirsiniz fakat emin olun bu küçük ama önemli ipucu oyununuzu derinden etkileyecektir. 

Bu makalemde bulduğunuz tenis servis ilgili ve bunun gibi bir çok değerli ipuçlarını keşfetmek için aşağıdaki alanları doldurarak hem Tamamen ÜCRETSİZ 60 Günlük  Tenis eKursuma Katılabilir hem de sadece ekurs üyelerime özel makalelerimi okuyabilir ve indirimlerden ilk önce siz haberdar olabilirsiniz.

Tenis dolu sağlıklı günler dilerim.

Halil Öztürk

E-Kursa Şimdi Başlamak İçin Aşağıya İsim Ve Epostanızı Yazın






0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics