Tenis Sanatı - Tenis Oynamak İçin 7 Neden


Herkesin tenis oynamak için bir veya birden fazla sebebi vardır. Kendi düşüncelerim ve araştırmalarımda karşılaştığım bilgilere göre neden tenis’e başlamalı ve neden oynamalısınız?

İşte sizler için seçtiğim tenis oynamak için 7 neden!

Tenis Sanatıyla tenis oynamak çok basit


Sosyal Bir Spor

Yeni dostluklar kurmak için ideal bir spordur tenis… İki birbirini tanımayan insan kortta birbiriyle iletişime geçer ve hatta birlikte eğlenebilirler.

Zekanızı Geliştirir

Tenis’i her zaman bir çeşit satranç maçı olarak görmüşümdür. Ancak, tenisin satrançtan ayrı tarafı aynı zamanda damalı tahta’da bulunan her taşın rolünü üstlenmeniz gerekmesidir.

Diğer benzer tarafları ise; her zaman tetikte olmanız, taktikler uygulamanız ve sorunlara çözüm yolları geliştirmeniz olarak sıralanabilir. Bunları yaparken bilimsel açıdan baktığınızda beyin sinirleri arasında bağlantılar artarak, hayatınız boyunca beyniniz gelişmeye devam eder.

Tüm Aileyle Birlikte Yapılabilir

Yaşı ne olursa olsun mutlaka tenis sporunda herkesin bir yeri vardır. Tenis aileler için birlikte zaman geçirmenin en iyi yollarından birisidir. Tenisin sunduğu bu imkanı diğer spor dallarının pek azında bulabilirsiniz.

Yaşamınızı İyi Yönde Etkiler

Katılımcıların özellikle çocuk ve gençlerin tenis sporuyla birlikte çalışma etiği, nezaket kuralları, sorumluluk alma, sorun yönetimi, disiplin, mücadelecilik, baskı altında çalışma yeteneği, sağlıklı yaşama alışkanlığı, takım çalışması ve daha fazlasını öğrenebilmektedir.

Zindelik Sağlar

Tenis oynarken yapılan hareketler ile ortalama 600 ile 700 kalori yakılabilir, kas gelişimi sağlanır, kemikler güçlenir, esneklik artar, koordinasyon yeteneği üst noktaya çıkar ve sağlığınız baştan aşağı iyileşir.

Ve Çok Eğlenirsiniz

Her ne kadar mücadele ve yenmeye odaklı davranılsa da ki bu çok normaldir. Her yaşta ve seviyede tenis oynamak herkes için çok eğlenceli bir egzersiz, bir yaşam tarzı ve aşktır.

Bol tenis dolu sağlıklı günler dilerim,







60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.






0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics