Tenis Sanatı - Tenis Vuruşları: TopSpinli Lob

Muhtemelen siz de bir çok kez yüksekten gelen top spinli lob tarzı tenis vuruşlarına, baseline (dip çizginin) birkaç adım gerisinde olmanıza yani uygun pozisyonda olmamanıza rağmen sert bir vuruşla winner yapmayı denemişsinizdir.


Tenis Sanatı - Justine Henin Amerika Açık 2009


Sert olmayan hatta oldukça yumuşak bir vuruşa karşı sert vurmaya çalışmak ki özellikle de kortun çok gerisinden bunu yapmak çok zordur ve genellikle sayıyı kaybetmenize yol açar.

Böyle bir durumla tekrar karşılaştığınız zaman aklınızda bulunması gereken baseline'a yakın düşen iyi bir lob yada moonball’a karşı siz de lob bir vuruşla karşılık vermeye çalışın. 

İlgili Yazı: Moonball Nedir?

Bunun nedenleri ise,

Sizler ATP yada WTA seviyesinde süper oyunculardan biri olmayabilirsiniz. Her zaman şunu unutmamalısınız ki sizin gibi amatör yada daha üst yarı profesyonel oyuncular daha başka seçenekleri de değerlendirmelidirler. Yüksekten gelen bu toplar yere sektikten sonra başınızın üzerine bir yerlere yükselir ve oldukça güçsüzleşirler. Yapılacak en iyi şey aynı şekilde ve hatta yapabiliyorsanız daha topspinli olarak topu geri göndermektir.

Alternatif tenis vuruşlarız arasına da topa yere düşer düşmez vurmak eklenebilir ancak bu çok riskli ve ustalaşması uzun zaman alan bir vuruştur.

Neden lob'a lob ile karşılık vermelisiniz?


Çünkü, öncelikle yapacağınız vuruşun gücünü tamamen sizin vermeniz gerekecektir. İkinci olarak da sert vursanız bile pozisyonunuzdan dolayı top kısa düşecek ve bu yüzden bütün inisiyatifi rakibinize bırakmış olacaksınız.

Benim size önerim, topu daha fazla topspinli olarak tekrar lob bir vuruşla karşıya göndermeniz böyle hem pozisyon almak için zaman kazanmış olursunuz hem de gereksiz yere güç harcayıp rakibinize avantaj kazandırmamış olursunuz.

Diğer yandan, bu tür bir vuruş sonrası rakibinizin size kısa düşen atak yapabilme şansınız yüksek olan bir top yollaması çok olasıdır. Eğer uygun pozisyondaysanız  fileye doğru ilerlemekten de çekinmeyin.

Yüksek topspinli lob yada diğer adıyla moonball tarzı tenis vuruşları size tekrar pozisyonunuzu almanızda zaman kazandırır ve böyle daha yüzdesi yüksek yani hata oranı düşük bir  oyun oynayabilirsiniz.

Aşağıda sizin için hazırladığım videoyu beğeneceğinden şüphem yok. İzlemeden önce 60 gün tamamen ücretsiz ekursa katılarak, hemen tenisinizi geliştirmeye başlayabilirsiniz. eKursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterli...









Roger Federer Tenis Maçlarından Birbirinden Güzel Lob Vuruşları




0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics