Tenis Sanatı - Etkili Tenis Oynamak İçin Saglıklı Ayaklar


Etkili tenis oynamak için daha zinde ve hızlı ayaklara sahip olmanın önemi tartışılmaz. 

Peki, hızlı ayaklar için ayak parmaklarının çok önemli olduğunu daha önce hiç duydunuz mu?

Ayak parmakları, ellerde olduğu gibi açılır kapanır ve esnerler. Diğerlerinden ayrı olarak sadece tek bir parmağı kaldırmaya çalıştığınızda bu  hareketleri yapmanın ne kadar zor olduğunun farkına varırsınız.

Birazdan vereceğim egzersizler, ayaklarınızı hem rahatlatacak hem de güçlendirerek tenis kortunda daha rahat hareket etmenize yardımcı olacak.

Parmakları Açma

Ayak parmaklarınız, ayakkabıların içinde zamanla sıcaktan ve havasızlıktan şişmeye başlar. Bu nedenden dolayı, da ayaklarınızda yorgunluk oluşur hele bir de buna dar ayakkabılar eklenirse daha rahatsız edici hatta sakatlanmalara yol açabilecek durumlar meydana gelebilir.

Parmakları açmak, bu gibi durumlarda yapılabilecek en iyi egzersizlerden biridir.
Çıplak ayak, ağırlığınız topuklarda ayakta durun, böylece ayak parmaklarınızı yukarıya rahatça hareket ettirebilirsiniz. Yapmanız gereken hareket çok basit 5 kez ayak parmaklarınızı parmaklar yerle temas ederken, yavaşça birbirinden ayırmaya çalışın. En az 10 tekrar yeterli olacaktır.

Ayak Tabanını Güçlendirme

Bu alıştırmada ayak parmaklarınızla yerden bir şeyleri almaya çalışın. En basiti yere sereceğiniz bir havluyu parmaklarınızla sıkın ve bırakın.

Yalın Ayak Yürüyüş

Evet, yalın ayak yürümemize karşı çıkan bizi düşünen insanlar olabilir. Yani annelerimiz .  Ancak, evde tabi ki en güzeli toprakta yada çimende yavaş adımlarla ayağımızın altındaki zemini ayak tabanınızın değişik bölgeleriyle hissetmeye  çalışarak yürümeniz hem daha dengeli hareket etmenizi sağlayacak hem de tenis kortunda daha yumuşak hareket etmenize yardımcı olacaktır.

Ayak Parmaklarını Yukarı Kaldırma

Ayak parmaklarınızı teker teker yerden kaldırmayı denediğiniz de bunun o kadar da kolay bir egzersiz olmadığını fark edeceksiniz. Bu egzersize tüm ayak parmaklarınız yukarı kalkana kadar devam edin ve sonrasında birer birer parmaklarınızı tekrar yere indirin.

Ayak Bakımı

Güçlendirme ve germenin yanı sıra fırsat buldukça yorgun ayaklarınıza masaj yapmayı ihmal etmeyin. Masaj yapmanın en iyi yollarından biri de tenis topunu ayağınızın altında yuvarlamaktır. 


Sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle,






60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.





0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics