Tenis Sanatı - Güclü Bir Baseline Oyuncusuna Karşı Tenis Oynamak İcin 4 Taktik


İyi tenis oynamak her ne kadar fit bir vücut ve uygun tenis tekniklerine sahip olmayı gerektirse de oyuncuların çoğu eninde sonunda şu gerçekle yüzleşmektedir. Benim oyunum her yönüyle karşılaştığım oyunculardan daha iyi ancak nasıl oluyor da bir türlü maçlarımı kazanamıyorum?



Bunun temel sebebi, mental yani zihinsel olarak korta çıkmadan ve çıktığınızda ne yapacağınızı bilmemeniz ve bu yönde her hangi bir çalışma yapma gereği duymamanızdan kaynaklanmaktadır. Tenis %90 zihinsel %10 fiziksel bir oyundur. 

Sevgili ülkemde tek öğretilen topa nasıl vurulacağından başka bir şey olmadığından oyuncularımız teknik olarak iyi olsalar dahi taktik yönden çok geride oldukları gözle görülür bir gerçektir.

Çok ünlü bir tenisçi olan Roger Federer'den bir örnekle yazıma devam etmek istiyorum.

Geçtiğimiz günlerde Avustralya Açık 2014'ü zevkle takip ettik. Roger Federer bir çok grandslam ve turnuva kazanan bir oyuncu olmasına ve yaşı biraz olsun ilerlemesine karşın hala oyununu çeşitlendirmeye ve rakibin oyun tarzına göre strateji ve taktikler denemeye ve tenis üzerine çalışmalarına devam ediyor. 

Bunu yapan tek oyuncu da o değil tabi ki mesela Rafael Nadal geçen sene oyununa yarım vole'yi ekledi ve oyununu bir üst seviyeye taşıdı. Neredeyse sert zeminde maç kaybetmedi. 

Novak Djokovic'de oyununa bir şeyler katması gerektiğinin farkında ve bunun için çaba sarf eden oyuncular arasında...

Ne demek istediğimi oldukça iyi anladınız.

Bu kadar serzeniş yeter. Yazımın konusuna geri dönsem iyi olacak sanırım. :)


Tenis Sanatı - Etkili Tenis Taktikleri : Güçlü Baseline Oyuncu (Agresif Baseliner)


Günümüzde en çok karşılaşılan oyuncu tipidir Güçlü Baseline oyuncular. Winner’ları genellikle baseline’dan yaparlar. 

Bu Tip Oyuncuları Yenmenin Yolları :

1. Vuruşlarınızı kortun derinlerine yapın. Eğer bu tip oyuncuları kısa toplar atarsanız güçlü vuruşlarına reaksiyon göstermeniz için çok az zamanınız olur.

2.    Alıştığı vuruş noktasının dışında vuruşlar yapmaya zorlayın. Topları keserek ve rakibinizin omuz yüksekliğinde topspinli toplar göndermeye çalışın.

3. Rakibinizi koşturup bir çok topa vurmasına sebep olun. Çünkü güçlü vuruşlar yapan bu tür oyuncuların hata yapma olasılığı oldukça yüksektir.

4. Riskli olsa da oyununuzu çeşitlendirin. Etkili drop shot ve ardından topspinli lob vb. çeşitli toplar atın. Çoğu baseline oyuncusu file önünde pek iyi değildir. Sert vuruş yapan oyuncular için zamanlama önemlidir. Zamanlamalarını atışlarınızı çeşitlendirerek bozabilirsiniz.

Artık bu tür bir oyuncuya karşı neler yapmanız gerektiğini az da olsa biliyorsunuz. Peki diğer karşılaşma olasılığınız çok yüksek 3 oyuncu türüne karşı ne yapmalısınız? Bu ve bunun gibi aklınıza takılan tüm teknik ve taktik sorularınızın cevabını 5 dakika içinde keşfetmek için buraya tıklayın.

Bol tenis dolu sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle,





www.tenissanati.com


60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.





0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics