Tenis Sanatı - ATP Rotterdam Tenis Turnuvası 2015 Final Maçı Özet


ATP Rotterdam Open tenis turnuvasında Stan Wawrinka Tomas Berdych Paar günü oynanan final maçında karşılaştı.

Turnuvada çok iyi bir grafik yakalayan ve ikinci turda karşılaştığı Seppi maçından final maçına kadar hiç bir maçta servisini kırdırma ihtimaliyle karşılaşmadı.

Maça çok hızlı başlayan Berdych ilk sette servisini kırdırma tehlikesiyle karşılaşsa da 13 ilk servis oyununun 12'sini kazanmayı başardı.

İkinci sette İsviçreli tenisçi Wawrinka, Berdych'in forehand'ini fileye takmasıyla servis oyununu kırdı ve giderek ağırlığını koyarak, seti kazanmayı başardı.

Maçın üçüncü setinde ise, servis oyunlarında zorlanmaya devam eden Berdych maçı, 4-6 6-3 6-3 skorla 2-1 kaybederek turnuvayı ikinci tamamladı.

Wawrinka Şampiyon


Wawrinka ilk kez bir ATP 500 turnuvasında şampiyon olurken, ayrıca ilk kez bir kapalı kortta düzenlenen tenis turnuvası da kazandığını belirtmeliyim.

Bu galibiyetle birlikte Wawrinka, Tomas Berdych karşında son 10 maçın 9'unu kazandı. Diğer rakamlar ise şöyle;

Wawrinka, Heinz Gunthardt, Jakob Hlasek ve Roger Federer'den sonra Rotterdam tenis turnuvasını kazanan dördüncü İsviçreli tenisçi oldu.

Stanislas Wawrinka 2015'te 14 galibiyet 1 mağlubiyetle en fazla maç kazanan oyuncu sıralamasında liderliğini sürdürüyor.

ATP Rotterdam 2015 tenis turnuvası finalinin önemli anlarını izleyebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics