WTA Indian Wells 2015 Tenis Turnuvası Maria Sharapova vs Viktoria Azarenka

 Viktoria Azarenka vs Maria Sharapva US Open Tenis Turnuvası

WTA Indian Wells 2015 tenis turnuvasında 3. turda iki eski dünya 1 numarası Maria Sharapova (2) Viktoria Azarenka (32) bu gece sabaha karşı karşılaşacaklar.

Sakatlığından dolayı kortlardan uzak kalan Azarenka eski günlerine geri dönmek için oldukça yoğun bir çalışma yapıyor. 

Şu an tam olarak form tutmuş gibi görünmese de Azarenka'yı tekrar kortlarda görmekten kendi adıma çok mutlu olduğumu belirtmek isterim.

Maria Sharapova ise, bildiğimiz Sharapova maçların ikinci setlerinde özellikle de maç puanlarını almakta hala çok sıkıntı yaşadığını belirtmeden edemeyeceğim.

"Geçmişte harika maçlarımız oldu. Belli bir süredir birbirimizle karşılaşma fırsatımız olmadı. Sakatlığını tamamen atlatmış gibi görünüyor ve onunla yapacağımız bu maçın da öncekiler gibi çok çekişmeli olacağı kanısındayım."

Maria Sharapova'nın yapmış olduğu basın toplantısından kısaca aktaracağım bunlar.

Gelin bir de Viktoria Azarenka'nın bu maç ile ilgili düşüncelerine şöyle bir göz atalım. 

"Maria Sharapova'yı bu kadar özel kılan ne?" sorusuna gülerek, "Bilmem. Ailesine sorun.." yanıtını veriyor ve sözlerine devam ediyor. 

"Çünkü,  bana göre Sharapova dünyanın en iyi kadın tenisçilerinden biri, onu özel kılan ise, istikrarı... Çok az sporcu bir kaç Grand Slam kazanıp, ardından aynı mücadeleyi sürdürmeyi ve üst sıralarda kalmayı başarabilir."

"Sakatlığım sırasında çok fazla tenis özledim. Çünkü, tenis benim için bir tutku ve bu turnuvada seyircinin karşısına sağlıklı bir şekilde çıkmak ve maçlarımı tamamlamak benim için en büyük mutluluk."

Maria Sharapova önceki turda Belçikalı Yanina Wickmayer 'i kolay geçen ilk setin ardından ikinci sette zorlansa da rakibini 6-1 7-5 yenerek, 3. tura çıkmayı başardı.

Viktoria Azarenka ise, diğer bir Belçikalı Kirsten Flipkens karşısında birinci seti 6-2 alırken, ikinci sette zor anlar yaşadı. İkinci sette 4-2 geriye düşen Azarenka, o bilindik baseline oyununu sergiledi ve seti 6-4'lük skorla alarak, bir üst tura çıkmayı başardı.

Şu ana kadar Azarenka ile Sharapova yaptıkları maçlarda Azarenka'nın toplamda 7-5 üstünlüğü bulunurken, son iki maçı Sharapova'nın kazanmış olduğunu görüyoruz.

Şimdi gelin, bu iki eski dünya 1 numarasının 2012 yılında karşılaştıkları WTA Indian Wells final maçının önemli anlarını izleyelim.




0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics